Full pott på hjemmebane

Etter noen kamper med stang ut de siste ukene var de grønne igjen klare til å reise kjerringa da serietreer Korsvoll tok turen ut til snødekte Vollen tidlig søndag morgen. Skulle hjemmelaget endelig klare å karre til seg sesongens første seier på hjemmebane?

Man er alt ca 1/4 inn i serien og Vollen har enda ikke klart å  hanke inn full poengpott på hjemmebane. Uavgjort har vi klart, men ellers har det vært litt stang ut hvor marginene har bestemt seg for å holde med bortelagene – denne søndagen var alle bestemt for at vi skulle gå for gull og det tok ikke mange sekundene før Kjersti åpnet scoringskontoen og sendte ballen kontant inn bak Korsvollkeeperen. Allerede rett ut av startblokkene var det grønne forsvaret på plass og Kaja markerte seg tidlig som dagens grønne klegg der hun hang på gjestenes midtspiller, som raskt viste seg å være nøkkelspilleren på dette laget. Men selv med påpasselighet i midten kunne man ikke forhindre at gjestene også prikket inn et par baller.

Første del av første omgang tester lagene hverandre ut og holder jevnt tempo med hverandre, uten at det blir skikkelig målbonanza – som skyldes godt arbeid hjemover på banen av de grønne når ballen snappes opp av motstanderen. Likevel klarer gjestene å dra litt i fra etter 10-15 minutter og er etter hvert oppe på 4-9. I den perioden har dommerne også markert seg ved å være særdeles gavmilde og det er på kort tid delt ut 4 gule kort hvor 3 har havnet hos de grønne. Marthe, som for anledningen sitter på benken med svart gips på hånden og klør etter å komme på banen igjen, kommenterer med en latter at dersom listen skal ligge så lavt skal det bli vanskelig å kåre kampens råtass. Kjenner jeg henne rett hadde hun på dette tidspunktet vært oppe til vurdering selv, og man kan nærmest se det klør i fingrene hennes etter å løpe ut på banen for å dytte litt på de blå. Så fort den gipsen forsvinner må nok motstanderne bare passe seg.

Selv om dommerne til tider blåser i hytt og pine og er rause med utdelingene er likevel moro å se at et gult kort, eller 3, ikke setter en demper på innsatsen i neste forsvar, men at man fryktløst hiver seg frem igjen. De blå ser ut til å bli tatt litt på sengen av dette og etter en liten downperiode har hjemmelaget kjempet seg opp på uavgjort og seiler etter hvert forbi gjestene på tavlen. Mye takket et fantastisk forsvar hvor det tidvis grenser til fribryting. Malin plukker flere baller bakerst, men må dessverre gi tapt på straffene som dommerne også er ekstra rause med i dag.

Tradisjonen tro har det trofaste Vollen-publikumet møtt opp også denne dagen, bestående av foreldre, samboere, ektefeller og barn og Stines pode bidrar alt han kan fra sidelinjen og belønnes etter hvert for innsatsen når Stine skrur ballen i mål på sitt eget finurlige vis så målvakten står igjen som et spørsmålstegn og lurer på hvordan den gikk inn. veldig bra angrepsspill åpner også opp på motsatt ving og Mari få all verdens boltreplass, som igjen resulterer i mål. Alle er etter hvert frempå og noterer seg for den ene vakre scoringen etter den andre – og ting ser svært så lovende ut da lagene tusler i garderoben, hjemmelaget med et ekstra bredt glis, på 15-13.

2. omgang begynner like forrykende og morsomt som den første sluttet, men nå er det gjestene som er først frempå. Likevel firer ikke hjemmelaget på noe som helst og herjer tidvis i forsvar. Stine lemper bestemt en forskremt vingspiller gjentatte ganger over sidelinjen mens Anja og Kaja henger og dingler som klegger på strek og midt. Linn er skikkelig i siget og har allerede i første omgang notert seg for sesongens første mål på hjemmebane og er like sprettball i forsvar – inntil dommerne har fått nok og sender henne ut på sidelinjen for en pust i bakken.

En liten periode glipper det litt bakover og Malin må dessverre se et par baller forsvinne inn i mål mellom beina sine, dette er når en av backene til gjestene plutselig våkner og vil være med på moroa. Men, et par forsvar senere blir hun satt bestemt på plass av Kjersti og etter dette ser vi ikke så mye mer til henne. Fremover er trykket bra og hjemmelaget skaper flere gode sjanser som omsettes i flotte mål, de som ikke går i mål ender ofte i straffer og i løpet av kampen tasser Hoppis 5 ganger frem til straffemerket, hvor hun setter 4 kontant i mål. Hjemmelaget har fått opp dampen og storkoser seg på banen. På benken får Stina, som er tilbake etter noen års pause og i dag med som puste-pause-avlaster, tørt konstatert fra sin eldste sønn; «Jeg tror ikke du skal spille noe jeg mamma.»

Ca halvveis ut i omgangen ser det likevel ut til at Stina må forberede seg på å steppe inn. Dommerne blåser høyt etter at Stine har vært på vingen som gjorde ett innhopp. Etter en kort konferering dommerne i mellom blir hallen opplyst av julefargen rødt og Stine må bare tusle bort til tribunen hvor junior står med store øyne og lurer på hvorfor hun kommer for å kle på seg alt nå og helt alene. Ikke lenge etter er det igjen tid for mer av den julerøde fargen da sjefen på Korsvoll ryker på sin 2.minutter nummer 3. Etter det er det nesten som om at motstanderen detter litt sammen, mens det grønne klarer å holde fokus oppe og hjemmelaget begynner sakte å dra i fra.

Kampen er heller ikke i dag fri for gjøglerier, til publikums store begeistring, og Kjersti varter både opp med et superhopp Tigergutt hadde blitt misunnelig over (inkludert flytting av ball fra høyre hånd til venstre hånd før skudd, tror vi fra benk) samt et herlig samspill med Anja hvor Anja hiver seg inn og spiller vegg med målvakt før Kjersti hopper etter og setter ballen i mål mens Anja gjør seg så liten hun kan i målgården.

Få minutter før slutt lukter det virkelig hjemmepoeng i hallen og forsvaret murer de siste minuttene igjen helt bakerst og Malin plukker det som måtte komme forbi og prikker inn løpeballer. 30-tallet passeres på tavla for hjemmelaget og en ivrig Vollensupporter prøver desperat å dra i gang bølgen og trampeklapp de siste sekundene.

Endelig er full pott sikret også på hjemmebane og det var en fantastisk innsats og oppvisning av samtlige. Resultatet ender tilslutt på 31-25 og i samtlige grønne ansikter går smilet nesten helt rundt. Alle utespillere, foruten Stina kommer på scoringslisten og kampens scoringsdronning blir Hoppis med 3 spillemål og 4 straffemål. Regner vi bare spillemål stikker Kjersti av med prisen rett foran Linn, med 6 mot 5. Kampens råtass ble visst ikke så vanskelig å kåre likevel Marthe, med et knallrødt kort tar Stine den lett….

Alt på torsdag stikker vi inn til byen for å møte erkemotstander Vålerenga og de skal få kjørt seg deg også….

Vollen Ungdomslag

Kontakt

Innlogging

SportsAdmin logo
Glemt brukernavn/passord?